Åpningstider: Hverdager 08 - 16
66 80 21 10

Tannregulering

Er du på utkikk etter den beste løsningen for å korrigere bittanomalier?

Hos oss har du et bredt spekter av valgmuligheter når det gjelder tannregulering. Uansett om du er barn eller voksen, tilbyr vi skreddersydde behandlingsalternativer som passer perfekt for deg.

Vårt erfarne team av tannleger og spesialister står klare til å veilede deg gjennom hele prosessen. Vi tar hensyn til både dine reguleringsbehov og din alder for å finne den best mulige behandlingen. Enten det er tradisjonelle metallbraketter, mer diskrete keramiske braketter eller usynlige tannreguleringssystemer, har vi løsningen som passer for deg.

Ta kontakt med oss i dag for en konsultasjon, og la oss hjelpe deg med å oppnå den perfekte reguleringen for deg og dine behov. Vi har kort ventetid.

Trykk her for timebestilling

Tannregulering for Barn

Omtrent en tredjedel av barnekullet i Norge antas å ha behov for tannregulering på grunn av mindre eller større avvik i bittet. Riktig plassering av kjeve og tenner er avgjørende for å sikre god tannhelse i fremtiden. 

Det kan være gunstig å starte tannregulering tidlig, før barnet er helt utvokst. I noen tilfeller kan barnets vekst utnyttes på en positiv måte, noe som kan gjøre behandlingen enklere. Behandlingstiden med fast tannregulering i permanent tannsett kan bli kortere eller til og med unødvendig, og bruk av gommer eller plater medfører ikke økt risiko for karies.

HELFO refusjon

Viktig med henvisning fra den offentlige tannhelsetjenesten

Barnets tannstilling og bittutvikling blir vurdert i den første fasen av den offentlige tannhelsetjenesten. Deretter blir barnet henvist til en kjeveortoped, som er en tannlege med spesialisering innen tannregulering. Henvisningen er nødvendig for å få støtte fra HELFO for den kjeveortopediske undersøkelsen og senere utgifter knyttet til behandlingen. Det er viktig at det foreligger en godkjent bittfeil, og at foresatte og barn ønsker å starte tannreguleringsbehandling.

Folketrygden vil ikke godkjenne refusjon dersom det ikke foreligger en henvisning fra den offentlige tannhelsetjenesten. Henvisningen er gyldig i 24 måneder fra utstedelsesdatoen. Hvis det er behov for en ny vurdering av behandlingsbehovet, må det innhentes en ny henvisning. Ved den første konsultasjonen må foreldrene være til stede hvis pasienten er under 18 år.

Husk å ta med henvisning på konsultasjons time.

Folketrygden (HELFO) gir støtte til kjeveortopedisk behandling i henhold til fastsatte kriterier. Det er et trinnvis refusjonssystem, der pasienter med størst behov mottar høyest refusjon, mens de med mindre behandlingsbehov mottar mindre. Svært alvorlige avvik, som for eksempel leppe-kjeve-ganespalte, gir 100 % refusjon. Andre alvorlige bittfeil gir 75 % refusjon, mens mindre alvorlige bittfeil gir 40 % refusjon.

Hvis flere barn i samme familie gjennomgår kjeveortopedisk behandling, vil det bli gitt søskenmoderasjon fra det andre barnet. Du kan lese mer om Helfo-refusjon her.

Tannregulering for voksne

Det er ingen aldersgrense for kjeveortopedisk behandling med tannregulering. Nesten alle kan ha behov for en form for tannregulering hvis de ønsker det. Vanligvis er voksne ansvarlige for å dekke kostnadene ved slik behandling selv. Imidlertid finnes det unntak der Helfo dekker en del av behandlingen, også innen dette området. Du kan lese mer om Helfo-refusjon her.

Trykk her for timebestilling

Behandlingsalternativer

Vi tilbyr et bredt spekter av tannreguleringsalternativer både for barn og voksne. Her er noen av alternativene vi har tilgjengelig:

  1. Tradisjonell tannregulering: Dette er den klassiske metoden med metallbraketter som festes på tennene og kobles sammen med en bue. Denne typen regulering er effektiv og pålitelig.

  2. Keramisk tannregulering: Dette alternativet bruker braketter laget av keramisk materiale som matcher tannfargen. Det gir en mer diskret utseende og er populært blant de som ønsker en mindre synlig regulering.
  3. Avtagbar tannregulering – gom/ganeplate: Dette er en avtagbar regulering som vanligvis brukes i tidlig fase av behandlingen. Den består av en plate som festes i ganen og hjelper til med å påvirke tannstillingen og kjeveutviklingen. 
  4. Invisalign – gjennomsiktig tannregulering (skinner): Invisalign er en populær metode som bruker gjennomsiktige plastskinner for å rette opp tannstillingen. Skinnene er utskiftbare og tilpasses individuelt for å gradvis flytte tennene til ønsket posisjon.

  5. Incognito – usynlig tannregulering: Incognito er en type regulering som er plassert på baksiden av tennene, mot tungen. Dette gjør at den er helt usynlig når du smiler. Denne metoden er ideell for de som ønsker en diskret behandling uten synlige braketter foran tennene.

Vi tilbyr grundig konsultasjon og veiledning for å hjelpe deg med å velge riktig type tannregulering som passer best for dine behov og preferanser.

Stabilisering etter behandling (retensjonsfasen)

Etter avsluttet tannreguleringsbehandling er det viktig å gå gjennom en stabiliseringsfase, også kjent som retensjonsfasen. Dette er viktig for å opprettholde og stabilisere det oppnådde behandlingsresultatet over tid.

I retensjonsfasen brukes forskjellige metoder for å stabilisere tennene. En vanlig tilnærming er bruken av avtagbare gommer/ganeplater som brukes om natten. Disse platene hjelper til med å opprettholde den nye tannstillingen og gir støtte til støttevevet rundt tennene. I tillegg kan det også benyttes en streng som limes skjult på baksiden av tennene for å oppnå stabilisering.

Gjennom retensjonsfasen og oppfølgende kontroller etter avsluttet behandling, sikrer man at behandlingsresultatet varer lenge og at tennene forblir stabile og i ønsket posisjon.

Viktig info om hygiene 

Vi legger stor vekt på god munnhygiene under behandlingen. På grunn av reguleringen kan det være utfordrende å opprettholde rene tenner, og dette øker risikoen for hull og misfarging, som for eksempel hvite flekker på tennene. Imidlertid skader ikke reguleringen emaljen på tennene hvis du har god munnhygiene. Ved oppstart av behandlingen gir vi grundige instruksjoner om riktig hygiene, og vi følger nøye med gjennom hele prosessen. Dersom renholdet er dårlig, kan vi i sjeldne tilfeller bli nødt til å avbryte behandlingen. Det er også viktig at du begrenser inntaket av søte drikker, sukkerholdige matvarer og godteri i denne perioden for å unngå hull.

Priser

  • En konsultasjon (med røntgen) koster NOK 850 med henvisning og NOK 1250 uten henvisning. 
  • Egenandelen for tradisjonell regulering varierer mellom NOK 10 000 og NOK 47 000, avhengig av behandlingens omfang og refusjon fra HELFO. 
  • Hvis du velger keramisk regulering, kommer en ekstra kostnad på NOK 3000 per kjeve. 
  • For voksne som ønsker seg usynlig regulering, ligger kostnaden vanligvis mellom NOK 60 000 og NOK 80 000. 
  • Gjennomsiktig regulering som Invisalign har en kostnad på mellom NOK 20 000 og NOK 60 000.

Om Oss

Kjeveortoped Anshu Mala Shokeen leder reguleringsavdeling ved Kolbotn Tannlegesenter. Hun fullførte tannlegestudiet i 2008 og spesialiserte seg som kjeveortoped (reguleringstannlege) i 2013. Hun er medlem av Norsk Tannlegeforening og Norsk Kjeveortopedisk Forening. Anshu har jobbet ved Kolbotn Tannlegesenter siden 2017 og behandler både voksne og barn. Hun har omfattende erfaring innenfor alle alternativer for kjeveortopedisk behandling.

Trykk her for timebestilling

cropped-dentist.png

Bestill Time Idag!

Fyll ut ønsket dag og tid, velkommen til oss!